T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ARTVİN / MERKEZ - Yenimahalle İlkokulu

VALİMİZ SAYIN CENGİZ ÜNSAL VALİLİK MAKAMINI ÖĞRENCİLERİMİZE DEVRETTİ

 

Valimiz Sayın Cengiz Ünsal, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 104’üncü yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak amacıyla makamını temsili olarak Okulumuz 4/A sınıfı öğrencisi Sidre Meva ERCAN’a devretti.

 

Valimiz Ünsal, 23 Nisan Salı günü; İl Milli Eğitim Müdürü Fahri ACAR ve beraberindeki Okulumuz öğretmenlerinden Ebru AÇIKGÖZ ile 4.sınıf öğrencileri Sidre Meva ERCAN Toprak Taha ALPASLAN ve 1. Sınıf öğrencisi Zeynep Sare KIRIMLI’yı ve makamında kabul etti.

 

Öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Valimiz ÜNSAL, onların gelecek planlarına dair sorular sorarak tavsiyelerde bulundu.

 

Valimiz Ünsal, öğrencilerin ailelerine selamlarını ileterek her bir öğrencinin eğitim-öğretim sürecinde olduğu kadar kişisel gelişimine, iyi ve erdemli birer insan olarak yetiştirilmesine de önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Daha sonra Valimiz Ünsal; 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın alışa gelen uygulaması olan Valilik Makamını Temsili olarak çocuklarımıza devretti.

 

Makam koltuğuna oturan 23 Nisan Valisi Sidre Meva ERCAN; Vali olma heyecanını yaşadığından çok gururlu olduğunu ifade etti. Temsili Vali Sidre Meva ERCAN; İlimiz için çok önemli projeleri olduğunu belirterek, “Bir günlüğüne de olsa Valilik makamını benimle paylaşan ve bu imkanları bana sunduğu için Valimiz Sayın Cengiz ÜNSAL’a teşekkür ediyorum.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümünde bize bu cennet vatanı hediye eden başta ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları, aziz Şehitlerimiz ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ülkemizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.” diyerek; duygularını paylaştı.

 

Tertemiz havası, masmavi denizi ve  yeşilin her tonunu barındıran doğal güzelliklerle dolu Cennet şehir Artvin’imizde yaşamaktan mutluluk duyduğunu belirten Temsili Vali ERCAN; Merkez’de hizmette sunulan Kitap Kafe’nin öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirebileceği güzel bir hizmet olduğunu ifade ederek, okulların yoğun olarak bulunduğu Yenimahalle’ye de bu tarz bir kitap kafenin açılması talebi ile çocukların rahatça bisiklet ve scooter sürebileceği özel yolların yapılması isteğini dile getirdi.

 

23 Nisan Valisi Sidre Meva ERCAN’ın Valilik Makamı’nı en iyi şekilde temsil ettiğini, çocuklarımıza güvendiğini, geleceğe dair umut olan böylesine bilinçli bir öğrenciye makamını teslim etmekten mutluluk duyduğunu söyleyen Valimiz Cengiz ÜNSAL, öğrencilerin nezdinde tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladı.

 

Makam ziyareti, Valimiz Sayın Cengiz ÜNSAL’ın geleceğimizin teminatı olan öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek çeşitli hediyeler vermesi akabinde günün anısına hatıra fotoğrafı çekinilmesiyle sona erdi.

24-04-202424-04-202424-04-202424-04-2024

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.04.2024 - Güncelleme: 24.04.2024 10:17 - Görüntülenme: 9
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
YENİMAHALLE,